Video

Dave hoopt na 13 jaar op grafsteen voor overleden broertje

Mensen

DRIEMOND - Dave Bergsma uit het Driemond wil de laatste rustplaats van zijn broertje in orde maken. Dertien jaar geleden verongelukte hij met de motor. Toen was er geen geld voor een gedenksteen en nu nog steeds niet. Daarom probeert Dave via een crowdfundingsactie het graf alsnog helemaal af te maken.

Door een onbekende oorzaak raakte de motor van Pascal van de weg en belandde hij tegen een lantaarnpaal. De jonge man overleed ter plekke, op de leeftijd van 23 jaar. Pascal stond bekend als een sociale jongen die geliefd was in de omgeving van Driemond. De belangstelling voor de begrafenis was erg groot. Hij kreeg een graf in Driemond, maar door financiële problemen was er geen geld voor een grafsteen. 

Verwaarloosd
Daarom besloot zijn moeder van het graf een tuintje te maken. "Mijn moeder ging er elke dag naartoe en onderhield het goed", vertelt Dave. "Daar ging ze met veel plezier naartoe met mijn kleine jongen, om te tuinieren." Maar vorig jaar is de moeder van Dave ziek geworden. Sindsdien komt ze bijna nooit meer bij het graf. Het tuintje is verwaarloosd, waardoor zijn moeder er nog meer tegenopziet om ernaartoe te gaan. Dave zelf gaat er ook niet graag naartoe, want hij kan nog steeds niet leven met het feit dat hij zijn broertje op zo'n jonge leeftijd is verloren.

Geld voor een gedenksteen hebben ze niet, dus heeft Dave een crowdfundingsactie opgezet om alsnog een steen te kunnen plaatsen op het graf van zijn broertje. Op deze manier is er minder onderhoud aan het graf, waardoor hij hoopt dat zijn moeder weer vaker bij het graf langsgaat.  

Inmiddels staat de teller op 420 euro. Het streefbedrag voor de gedenksteen van Pascal is 2500 euro. Dave hoopt dat hij de steen kan plaatsen op 18 juli. Dan is het precies 13 jaar geleden dat zijn broer overleed. Doneren en meer informatie over actie is hier te vinden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant