Afbeelding
Foto: Rogier Veldman

Knuffels smijten naar Sara helpt tegen dip

Cultureel

WEESP - Ze houdt niet van winter en saaie zondagen. Daarom verzon Sara Kroos in januari puur voor haar eigen fun 'Sara's Spelletjes Showww'. Maar ook het publiek was laaiend enthousiast, dus komt ze nu met twee nieuwe edities.

Na een lange periode van oververmoeidheid heeft de cabaretière besloten alleen nog maar leuke dingen te doen. Zelf houdt ze erg van spelletjes: "Mijn vrouw Daniëlle is van de quizzen, ik houd meer van Hints en de Kolonisten van Catan. Op een druilerige zondagmiddag kreeg ik opeens het idee hier iets mee te doen. Voor ik het wist had ik de eerste ideeën op papier staan en zat ik te pingelen aan de piano. Zo gaat dat bij mij."

De wereld is al een tijdje niet erg gezellig, vindt de cabaretière. "Daarom heb ik - en andere mensen blijkbaar ook - meer behoefte aan kneuterige gezelligheid in mijn leven. De spelletjesshow in het Theaterpand draaien elke keer weer uit op een gezellige chaos, die ervoor zorgt dat je met een goed en blij gevoel weer naar buiten stapt."

Quiz
Meedoen kan alleen, als duo of met een team. De deelnemers wagen zich aan een combinatie van muziekquizzen, kennisvragen, raadsels, opdrachten en spelletjes als 'Oud Hollandsch Dingen Smijten'. Wat moeten we ons bij dat laatste voorstellen? "Geen harde dingen hoor. Niemand raakt gewond. Er liggen onder de stoelen zachte voorwerpen zoals knuffels, die op een bepaald moment op de juiste plek moeten belanden."

De tweede editie is op vier dagen in maart, de derde op vier dagen in juni/juli. Kaarten kosten 15 euro via theaterpandweesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant