Video

Plaatsing Vechtbrug maar klein onderdeel werk

Buurt / wijk

WEESP - De plaatsing van de nieuwe kelder van de Vechtbrug, vrijdag, is maar een klein onderdeel van de reconstructie van de N236 tussen Weesp en Ankeveen. Het werk is duidelijk zichtbaar.

De nieuwe Vechtbrug wordt naast de bestaande brug gebouwd om de overlast voor het verkeer te beperken. Het werk concentreert zich de komende jaren op het stuk weg tussen woonwijk Aetsveld en waar de Gooilandseweg overgaat in de Loodijk, ongeveer ter hoogte van de nieuwe faunapassage die enkele jaren geleden bij de molen van Ankeveen werd gebouwd. De nieuwe weg wordt straks een stuk breder en dat moet de veiligheid ten goede komen.

Rotondes
Er komen ook drie nieuwe rotondes. De kruising tussen de N236 en de Klompweg (richting Weesp en Nigtevecht) wordt een rotonde, de kruising met de Dammerweg wordt een rotonde en hetzelfde geldt voor de kruising met de 's-Gravelandseweg, ter hoogte van Fort Uitermeer. Dit allemaal om de verkeersveiligheid te vergroten. 

Het fietspad komt ook verder van de weg af te liggen omdat de veiligheid te vergroten en zelfs aan alle zeldzame dieren is gedacht: die zijn weggevangen en ergens anders weer uitgezet.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant