Marije en Magnus Johnston van Navarra in de ban van Dracula
Marije en Magnus Johnston van Navarra in de ban van Dracula Foto: Babs Witteman
Foto's

Kinderen griezelen met Dracula

Cultureel

WEESP - Ruim 400 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Weesper Basisscholen griezelden woensdag mee met Graaf Dracula. Het slotconcert van het muziekproject, georganiseerd door Weesp Chamber Music festival was deze keer wel heel erg spannend.

De kinderen zongen mee met het griezellied, maakten enge geluiden en ontdekten hoe muziek je kan laten griezelen. Het Navarra String Quartet nam de scholieren mee in het verhaal van Graaf Dracula, met organist Wybe Kooistra en Marije Johnston in de hoofdrol. Annechien Koerselman schreef en regisseerde het theatrale concert. Zowel de kinderen als de musici genoten zichtbaar, waarmee de organisatie terugkijkt op een geslaagd educatieproject.

Kamermuziekfestival
Het Weesp Chamber Music Festival duurt nog tot en met 19 maart en biedt zes concerten met Het Navarra String Quartet en bevriende internationale en Weesper musici. Zaterdag zijn er nog veel meer activiteiten voor kinderen, zoals een gratis miniconcert van het Elias Quartet waarna je een instrument kunt uitproberen in Het Lichthuis, een high tea concert en een Open Podium. Meer info en kaarten: www.weespchambermusicfestival.nl.









 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant