Het is te vol voor de deur van de Albert Heijn.
Het is te vol voor de deur van de Albert Heijn.

Handen niet op elkaar voor meer fietsplekken

Politiek

WEESP - De stoep voor de nieuwe Albert Heijn aan de Achtergracht is te vol en daardoor kunnen fietsers, kinderwagens en mensen met een rolstoel of rollator er niet langs. Het CDA wil daarom 3 parkeerplaatsen ombouwen tot fietsparkeerplek, maar de meerderheid van de gemeenteraad ziet niks in dat plan.

De coalitie van WSP, GroenLinks en PvdA stemde gisteravond in de raadsvergadering tegen het idee. Niet alleen aan de Achtergracht moeten meer fietsparkeerplekken komen, ook aan de Nieuwstraat (bij het Weesperplein) en aan de Nieuwstad (bij het Binnenveer) is er volgens het CDA behoefte aan meer ruimte voor de fiets komen nu Weespers steeds meer op de tweewieler naar het centrum komen. Het is overigens niet nieuw: het CDA hamert al geruime tijd op meer fietsplekken.

Wachten
In de oppositie was steun voor het plan, onder meer van D66 en DSB, maar coalitiepartijen WSP, GroenLinks en de PvdA willen wachten tot er een integrale visie is gemaakt voor het auto- en fietsparkeren in de stad. Dit tot teleurstelling van het CDA die er even fijntjes op wees dat er aan de Nieuwstad ondertussen wel al wordt nagedacht over het toevoegen van parkeerplaatsen voor auto's

Die integrale visie wordt de komende maanden nog niet verwacht namelijk, dus het wordt nog even doorbijten voor de deur van de Albert Heijn. Al beloofde wethouder Astrid Heijstee te kijken wat ze al voor kleine, snelle, maatregelen ze kan nemen om de druk te verlichten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant