Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Weespers zetten schouders eronder: Sluis-en-bruggenfeest gered

Cultureel

WEESP - Het Sluis-en-bruggenfeest lijkt gered. Er zijn bijna twintig enthousiastelingen die zich voor de organisatie van het driedaagse stadsfeest gaan inzetten.

Voorzitter Pieter Kors van de organiserende stichting Volksfeesten is opgelucht. Hij luidde onlangs de noodklok wegens een gebrek aan mensen en enthousiasme. Dat had meteen effect. "Er blijkt een grote groep mensen te zijn die enthousiast is over het feest en graag een bijdrage wil leveren."

Gemêleerd gezelschap
De groep kwam gisteravond voor het eerst bijeen. Er werd gesproken over wat er nodig is en wie dat eventueel zou willen doen. "Het is een gemêleerd gezelschap en daar kunnen we veel kanten mee op", aldus Kors.

De conclusie van de avond is dat er hoogstwaarschijnlijk een nieuw bestuur kan worden gevormd. Het bestuur gaat bestaan uit 4 à 5 mensen en kan mogelijk volgende week al worden gepresenteerd. Daarnaast zijn andere taken in de organisatie verdeeld. Op een aantal cruciale punten, zoals het voorzitterschap en de coördinator voor de horeca, is de kogel nog niet helemaal door de kerk.

40e keer
Het Sluis-en-bruggenfeest werd in 1978 voor de eerste keer gehouden om de grootscheepse restauratie van de sluis en de bruggen in het centrum van Weesp te vieren. Sindsdien is het driedaagse feest er elk jaar geweest. Dit jaar is dus de 40e editie. Het wordt gehouden op 24, 25 en 26 augustus.

Foto: André Verheul sr

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant