Esther eerste in NPO Boekenbal Schrijfwedstrijd
Esther eerste in NPO Boekenbal Schrijfwedstrijd Foto: Michel Schnater

Weespse wint NPO Boekenweek schrijfwedstrijd

Cultureel

WEESP - Esther van der Meer heeft de NPO Boekenweek Schrijfwedstrijdstrijd gewonnen. De Weespse hoorde vrijdag haar naam noemen tijdens een live-radiouitzending op NPO 4 als winnares van de korte verhalenwedstrijd van de Boekenweek. Deze ging vrijdag van start. Het thema is 'Verboden Vruchten.

Met dit thema kon Esther van der Meer wel uit de voeten. Haar verhaal met de titel 'Ramadanjammerdan' won de eerste prijs. Aan de prijs was een masterclass met Adriaan van Dis verbonden. Ook wordt het verhaal gepubliceerd in De Gids.

Boekenbal en portret
Met haar partner Miranda Beems was Van der Meer vrijdag speciale gast op het Boekenbal in het Amsterdamse Paradiso. Een tv-portret van de Weesper schrijfster wordt maandagavond uitgezonden in het programma 'Iedereen Schrijft' op NPO 2 om 22.45 uur. Van der Meer, in het dagelijks leven vinologe, laat het allemaal over zich heen komen:"Het is een leuk mediacircus waarin je ineens terecht komt. De prijs heeft mijn liefde voor schrijven nog verder aangewakkerd."

Lees woensdag het verhaal 'Ramadanjammerdan' in het WeesperNieuws. Maandagavond leest Van der Meer haar verhaal voor op Radio Weesp om 18.00 uur in Lokaal Centraal.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant