Afbeelding

Geheimzinnig over resultaten gemeentelijk vastgoed

Politiek

WEESP - Wat kosten de voetbalvelden van FC Weesp en de hockeyvelden van de MHCW? Wat levert fort Ossenmarkt en de City of Wesopa op? Allemaal vragen die in de nieuwe nota Maatschappelijk Vastgoed staan. Er zijn uitkomsten, maar wij horen ze voorlopig niet want de gemeente Weesp gaat ze eerst in het geheim bespreken.

Het is een hete aardappel die heel lang heen en weer wordt geschoven op het stadhuis: het inzichtelijk maken van alle kosten en opbrengsten van alle vastgoedbezittingen van de gemeente Weesp. Nog nooit werden alle cijfers naast elkaar gezet en het zou zo maar goed kunnen dat er hele grote verschillen zitten in de huren van de sportclubs en verenigingen voor het gebruik van sportvelden en gebouwen van de gemeente Weesp.

Lees ook:
Kijken naar verkapte subsidies via gebouwen

Voor het eerst is dit nu in een rapport gegoten en de resultaten zijn kennelijk niet mals, want het college van B en W heeft pardoes besloten de gemeenteraad in het geheim te gaan voorlichten over de uitkomsten. Het college stelt dat dit moet omdat de resultaten nog niet zijn gedeeld met de gebruikers van het vastgoed, maar het geeft het vermoeden dat er ook grote verschillen aan het licht zijn gekomen.

Zeer gevoelig
Maatschappelijk is dat allemaal een zeer gevoelig onderwerp. Want wat nu als de hockeyclub veel meer huur blijkt te betalen dan de voetbalclub?

Wij zullen het voorlopig nog niet weten. De gemeenteraad wel. Die krijgt woensdag 12 april na de raadscommissie een presentatie achter gesloten deuren. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant