Afbeelding

Nieuw: SITCONsecurity op de Nieuwstraat

B2b

WEESP - Inspringend op de vraag van particulieren en bedrijven om een groter veiligheidsgevoel opende SITCONsecurity vorige week haar deuren aan de Nieuwstraat. Het is het Amsterdamse filiaal van de keten die, online en via winkels, een groot assortiment aan beveiligingscamera's en alarmsystemen aanbiedt.

Botste beveiligingscamera's aan je huis kort geleden nog met de wens voor privacy, met de toename van het aantal woning- en winkelovervallen is dit compleet gekanteld.

Filiaalhouder Edwin Kouwer: "Camera's raken ingeburgerd, tegenwoordig wil men zien wie er voor de deur staat. Het veiligheidsaspect wint het van de privacy en zelfs de politie maakt gebruik van de aanwezige camera's na een inbraak. En daarbij komt dat camera's betaalbaar zijn geworden en er voor elk wat wils is op dit gebied." Naast beveiligingscamera's is de winkel een walhalla aan gadgets op het gebied van persoonlijke veiligheid. Denk hierbij aan GPS-trackers voor ouderen, kinderen en dieren, varianten op peppersprays en opnameapparatuur verstopt in brillen, pennen en radio's. Kouwer: "De mogelijkheden zijn legio, wij informeren de mensen graag."

SITCONsecurity zit aan de Nieuwstraat op een zichtlocatie. Keteneigenaar Hette Kolodziej: "We merkten dat in onze andere filialen, die gesitueerd zijn op bedrijventerreinen, wij eigenlijk alleen onze internetklanten langskregen. Met de verplaatsing van ons Amsterdamse filiaal naar dit goed bereikbare winkelgebied, willen we ook de passant van dienst zijn. En te meten aan de spontane aanloop in Weesp lijkt dit goed aan te slaan."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant