Afbeelding

Het Vechtstede Theater presenteert: Lord of the Flies

Algemeen

WEESP - Maandagavond is in Manege Bleijenberg de theatervoorstelling Lord of the Flies in première gegaan, alweer de elfde voorstelling van het Vechtstede Theater. 

Dit jaar was er gekozen voor het debuutroman van William Golding uit 1954. Hij schreef het verhaal naar aanleiding van de gruwelijkheden die hij had meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Een groep schoolkinderen stort met een vliegtuig neer op een onbewoond eiland. Om te kunnen overleven zouden ze goed moeten samenwerken, maar de nette kostschoolkinderen vallen in afwachting van hun redding ten prooi aan hun barbaarse, primitieve instincten. 

De voorstelling bevat naast toneel ook veel dans en zang/muziek. Maar liefst 50 kinderen werken mee aan de productie, die geregisseerd wordt door professionals Jorn Laponder en Dieuwertje Stienstra. Na afloop kreeg het team een staande ovatie. Een première kan soms onwennig spel opleveren, maar de leerlingen zaten er helemaal in. 

Ook dinsdag, woensdag en donderdag zijn er nog voorstellingen. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden via vsc.theater@gmail.com. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant