Afbeelding

Weespers gezocht om mee te sparren over de toekomst

Politiek

WEESP - De gemeente Weesp is druk bezig met de Toekomstgesprekken: bijeenkomsten waarop Weespers hun zegje kunnen doen over de bestuurlijke toekomst van de stad. Waar maken ze zich zorgen over? Waar zien ze kansen? De openbare bijeenkomsten zitten er inmiddels op.

Tijdens die bijeenkomsten doken - zoals verwacht - vooral bekende gezichten op: betrokken Weespers die wel vaker van zich laten horen. Om ook andere mensen te bereiken zijn nu gesprekken met doelgroepen gaande: met vrouwenorganisaties, scholen, sportclubs, ondernemers enzovoort.

Voor 15 mei moeten alle gesprekken zijn gevoerd, want die maandag is er in de Grote Kerk een openbare avond waarop de hieruit voortgekomen aanbeveling 'Weespers aan het woord' wordt gepresenteerd. Deze informatie neemt de gemeente mee in het besluitvormingsproces. De gemeenteraad van Weesp heeft eerder besloten dat de stad niet zelfstandig kan voortbestaan. Er zijn verschillende opties: samenwerken, ambtelijk fuseren of bestuurlijk fuseren. En dat kan met twee gemeenten: Gooise Meren (Bussum, Naarden en Muiden) of Amsterdam. Die keuzes moeten donderdag 9 november gemaakt worden.

Burgers die tijdens de toekomstgesprekken hebben ingesproken, kunnen ook tijdens het besluitvormingsproces blijven meepraten. Er is namelijk een Toekomstpanel in de maak, zodat de gemeente straks een groep betrokken burgers heeft om mee te sparren als er nieuwe zaken aan de orde komen.

Burgemeester Van Bochove roept burgers op zich aan te melden voor dit panel: "Het gaat om de toekomst van Weesp en dus ook over uw toekomst. Nu is hét moment om aan te geven wat u belangrijk vindt, wat u wilt behouden en wat u graag ontwikkeld zou zien. Wat we nu al vaker gehoord hebben is dat mensen hun identiteitsbewijs en rijbewijs graag willen kunnen blijven aanvragen en afhalen in Weesp. Ook horen we dat de City of Wesopa behouden moet blijven. En dat de monumenten op peil moeten blijven. Dit zijn slechts voorbeelden, die aanbeveling wordt veel breder. Maar met de speerpunten hieruit gaan we straks de gesprekken met Gooise Meren en Amsterdam in."

Aanmelden voor het Toekomstpanel kan door te mailen naar toekomstvisie@weesp.nl of bel met (0294) 491 391.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant