Afbeelding

Wethouder onder vuur door probleem belastingen

Politiek

WEESP - Wethouder Joop Overmars (WSP) ligt onder vuur vanwege problemen in de gemeentelijke samenwerking met Wijdemeren en Stichtse Vecht. De gemeentelijke aanslagen kwamen daardoor niet op tijd.

In de raadsvergadering van volgende week woensdag heeft de VVD een zogeheten interpellatie aangevraagd, een zwaar middel om de wethouder 19 vragen te stellen over het probleem. VVD-fractievoorzitter Marten Snijder volgt de zaak al zeker een jaar nauwgezet. Meerdere kritische vragen aan het adres van wethouder Overmars werden naar ontevredenheid van de VVD beantwoord.

Volgens de Snijder moet Overmars op de hoogte zijn geweest van de oplopende problemen binnen de gemeentelijke samenwerking. Die problemen zorgden er aan het begin van dit jaar voor dat de directeur van de organisatie vertrok en de belastingaanslagen veel te laat binnenkwamen. Oppositiepartijen D66 en CDA steunen de VVD.

De raadsvergadering is woensdag 19 april van 20.00 uur op het stadhuis en is ook live te volgen op www.weespernieuws.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant