Protest voor 30 km/u in de straat in 2012.
Protest voor 30 km/u in de straat in 2012.

Plan extra parkeerplekken Nieuwstad geschrapt

Buurt / wijk

WEESP - De bedachte extra parkeerplaatsen aan de Nieuwstad komen er toch niet. De gemeente heeft het plan laten varen na protest van de bewoners. Zo vertelt wethouder Astrid Heijstee.

Met omwonenden loopt het gesprek om de Nieuwstad tussen de Breedstraat en de Utrechtseweg op te knappen. Daarmee moet de hele Nieuwstad de uitstraling krijgen zoals het deel waar de winkels zitten (Breedstraat-Binnenveer).

Ook gaat de snelheid omlaag. Nu mag er nog 50 km/u worden gereden en dat moet terug naar 30 km/u. Verder is de straat, zo zegt gemeente, toe aan een opknapbeurt.

Al deze elementen werden begin dit jaar in een plan aan de buurt gepresenteerd. Er was veel protest tegen het idee om ook extra parkeerplaatsen in de straat te maken. Van de week is het aangepaste plan aan de bewoners gepresenteerd. "De avond was drukbezocht, met zo'n 40 omwonenden", aldus wethouder Heijstee. De informatie van deze avond wordt nu verder verwerkt tot een volwaardig plan en daar neemt het college van B en W binnenkort een beslissing over. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant