Afbeelding

Weesp stopt compensatie voetbalvelden

Sport

WEESP - Jarenlang kreeg FC Weesp geld van de gemeente als compensatie voor een hogere OZB-aanslag, maar daar heeft het college van B en W een einde aan gemaakt. De afspraak was ongeldig omdat hij door ambtenaren was aangegaan en er geen bestuurlijk akkoord was gegeven.

ln 2007 en 2008 zijn het nieuwe clubhuis en twee nieuwe velden van de FC Weesp opgeleverd. Dat leidde tot een hogere ozb-aanslag voor de stichting Chris Blüm (die eigenaar is van het clubhuis en huurder van de velden). ln 2009 is als gevolg daarvan een ambtelijke afspraak gemaakt tussen de stichting Chris Blüm en de gemeente. Deze afspraak houdt in dat de gemeente de stichting Chris Blüm gedeeltelijk (voor een bedrag van 6 6.000,- per jaar) compenseert voor de ozb. Deze compensatie vond plaats in de vorm van een gemeentelijke bijdrage (6000 euro per jaar) aan de onderhoudskosten van de voetbalvelden. Voor de jaren 2009 tot en met 2013 is deze compensatie ook betaald.

Afbouwen
Maar omdat de afspraak nooit bestuurlijk is bekrachtigd was die nooit echt geldig. Daarom heeft het college van B en W nu besloten de regeling af te bouwen. Dit jaar is het laatste jaar. Ook omdat de regeling oneerlijk zou zijn tegenover andere sportclubs. 

Volgend jaar moet de stichting Chris Blüm zelf opdraaien voor de kosten, zo is nu overeengekomen. Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant