Gedeputeerde schuift aan om mening raadsleden aan te horen.
Gedeputeerde schuift aan om mening raadsleden aan te horen.

Eendrachtig Weesp krijgt haar zin

Politiek

WEESP - Weesp mag van de provincie Noord-Holland gewoon in november bepalen of ze gaan samenwerken of fuseren met Amsterdam of Gooise Meren. Dat kwam gedeputeerde Jack van der Hoek woensdag in de gemeenteraad vertellen. Een overwinning voor de gemeenteraad van Weesp. 

Eendrachtig vormden de raadsfracties een front tegen de gedeputeerde die aanschoof. Van onderlinge verdeeldheid was geen sprake. Weesp wil duidelijk haar eigen onderzoek naar de toekomst afronden zonder inmenging van de provincie Noord-Holland die eerder aangaf dat zij nog voor de zomer resultaten willen zien. De Weesper raadsleden wezen de gedeputeerde er fijntjes op dat Weesp altijd haar afspraken met de provincie is nagekomen en als een van de weinige gemeenten in de regio zelf al aan een toekomstonderzoek is begonnen.


Gjalt Zondergeld van Zelfstandig Weesp vraagt gedeputeerde om geen fusie

Lees ook:
'Weesp maakt geen keuze binnen zes maanden'

Gedeputeerde Van der Hoek moest dit beamen. De daadkracht van Weesp heeft resultaat. De provincie Noord-Holland heeft onlangs besloten om pas in november een besluit te gaan nemen over de verdere toekomst van de gemeenten in de regio, zodat het besluit van Weesp kan worden meegenomen.

De gedeputeerde kreeg verder nog een paar Weesper lekkernijen en een speciale 'Toekomstcourant' mee en vertrok daarna naar huis. Weesp mag door op de eigen koers. 


Burgemeester Bas Jan van Bochove geeft gedeputeerde Jack van der Hoek 'Toekomstcourant'.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant