Afbeelding

'Regeling met FC Weesp is uniek'

Politiek

WEESP - Er zijn geen andere compensatieregelingen bij de gemeente bekend die lijken op de vage regeling met FC Weesp die aan het licht is gekomen. De voetbalclub blijkt jarenlang duizenden euro's te hebben ontvangen als compensatie voor hun OZB-aanslag. 

Lees ook:        
Weesp stopt compensatie voetbalvelden

ln 2007 en 2008 zijn het nieuwe clubhuis en twee nieuwe velden van de FC Weesp opgeleverd. Dat leidde tot een hogere ozb-aanslag voor de stichting Chris Blüm (die eigenaar is van het clubhuis en huurder van de velden). ln 2009 is als gevolg daarvan een ambtelijke afspraak gemaakt tussen de stichting Chris Blüm en de gemeente. Deze afspraak houdt in dat de gemeente de stichting Chris Blüm gedeeltelijk (voor een bedrag van 6000 euro per jaar) compenseert voor de ozb. Deze compensatie vond plaats in de vorm van een gemeentelijke bijdrage (6000 euro per jaar) aan de onderhoudskosten van de voetbalvelden. Voor de jaren 2009 tot en met 2013 is deze compensatie ook betaald.

Openheid
Maar bestuurlijk werd deze afspraak nooit bekrachtigd. "Het huidige college wil in het kader van transparantie en bevordering van gelijke behandeling van de sport in Weesp deze afspraak ontbinden. Zie kiest voor openheid van zaken. En heeft besloten de raad over de oude en nieuwe afspraken te informeren. Er zijn geen vergelijkbare compensatieregelingen bekend."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant