1000 nieuwe leerlingen kunnen er op de scholen.
1000 nieuwe leerlingen kunnen er op de scholen.

Polderschool moet al in 2020 open

Algemeen

WEESP - In 2020 moet de eerste school van de nieuwe wijk Weespersluis al open gaan. Er komen straks twee scholen voor de nieuwe wijk in de Bloemendalerpolder die 1000 nieuwe leerlingen moeten huisvesten.

Het is een redelijk strakke planning en het wordt doorwerken om de nieuwe brede scholen in de polder te bouwen. Er komen er twee: één van de katholieke scholenstichting Asko (468 leerlingen) en één met een samenwerkingsverband van de confessionele stichting Spirit en het openbare Talent Primair. Drie schoolbesturen in twee scholen dus. Er komt ook een sporthal bij die tevens gaat dienen als het nieuwe onderkomen van handbalvereniging WeHaVe.

Omdat de druk op de huidige scholen in Weesp door alle nieuwbouw fors aan het toenemen is, gaat volgend jaar al een school van start aan de Papelaan 99. Dat gebouw is van de gemeente en wordt tijdelijk ingeschakeld als school. Die school blijft daar tot de oplevering van de nieuwe school in de polder zitten en verhuist dan. Weespersluis is de naam voor de nieuwbouwwijk tussen Weesp en Muiden. Er komen 2750 huizen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant