In het hart van de stad, in de Grote Kerk, vindt 15 mei de grote toekomstavond van Weesp plaats.
In het hart van de stad, in de Grote Kerk, vindt 15 mei de grote toekomstavond van Weesp plaats.

Kernwaarden zijn de onderhandelingspunten

Algemeen

WEESP - Wat maakt Weesp en wat mag niet verloren gaan? De afgelopen maanden is dat allemaal op een rijtje gezet en maandagavond 15 mei wordt alles duidelijk: dan is de grote presentatie in de Grote Kerk van Weesp.

Bij zeker 15 organisaties en evenementen zijn onderzoekers in opdracht van de gemeente Weesp de afgelopen maanden aangeschoven om te horen wat er leeft onder de Weespers. Zij schreven alles op wat zij hoorden. Openbaar vervoer, de oude binnenstad van Weesp, de City of Wesopa, en het groen in de omgeving zijn bijvoorbeeld veelgehoorde onderwerpen op deze gesprekken. Je kan daarmee zeggen dat dit soort onderwerpen 'kernwaarden' voor Weesp zijn.

Die kernwaarden, die opsomming van belangrijke Weesper onderwerpen, vormt een boodschappenlijstje waarmee Weesp de komende maanden gaat winkelen bij buurgemeenten Amsterdam en Gooise Meren. Wie de onderwerpen de meeste aandacht geeft en de mooiste garanties kan geven heeft straks, zo is de verwachting, een duidelijke voorsprong als de gemeenteraad een keuze moet maken. Want Weesp kiest in november met wie zij de toekomst wil delen: Amsterdam of Gooise Meren.

Iedereen welkom
Er zijn al veel belangrijke avonden geweest over de toekomst van Weesp, maar de avond 'Weespers aan het woord' op 15 mei in de Grote Kerk is extra belangrijk. Dit is de publieke finale van alle toekomstgesprekken. De gemeente Weesp hoopt dan ook dat zo veel mogelijk Weespers naar de kerk komen om de presentatie van de kernwaarden bij te wonen en mee te doen met de discussie die daarop moet volgen.

"Het definitieve programma maken we deze week nog bekend, maar we kunnen nu al zeggen dat de belangstelling voor de avond groot is. Er zijn al veel reserveringen binnen. Op die avond is ook het college van B en W aanwezig en de gemeenteraad", aldus een gemeentewoordvoerder.

Bijwonen
Ook de avond bijwonen? Aanmelden via Weesp.nl/toekomstvisie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant