Afbeelding

Wethouder verrast door problemen Tomingroep

Politiek

WEESP - Wethouder Herman Tuning wil zo snel mogelijkheid helderheid van de Tomingroep over de inzet van Oost-Europese arbeidskrachten. Hij is ontstemd dat hij het nieuws via Nieuwsuur moest horen. 

"We zitten als wethouders regelmatig met de Tomingroep om tafel en dan moeten wij het nieuws zo horen", zo vertelt wethouder Herman Tuning in het wekelijkse gesprek met Radio Weesp. De Tomingroep en de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt behoort tot zijn portefeuille. 

Transparantie
"Meteen hebben we alle informatie opgehaald. We moeten aan de gemeenteraad gaan uitleggen wat er aan de hand is", zo vertelt Tuning.

Dat er grote problemen zijn, dat moet nog blijken. "Het eerste beeld dat wij nu krijgen is dat het toch wat genuanceerder is allemaal. Er lijken alleen Oost-Europese uitzendkrachten te worden ingehuurd op piekmoment", aldus de wethouder. "Maar het valt wel op dat we tientallen Weespers hebben aangemeld voor een re-intergratietraject bij de Tomingroep waarvan we er velen hebben terug gehad."

Regelmaat
De Tomingroep blijkt met regelmaat Oost-Europese arbeiders in te huren om de sociale werkplaats draaiende te houden. Er is volgens directeur Frans Oskamp onvoldoende geschikte aanbod vanuit de regio-gemeenten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant