Afbeelding

Flevolaan nieuwe plek Theaterpand?

Cultureel

WEESP - Theaterpand Weesp lijkt behouden voor Weesp. Er is vergunning aangevraagd voor een theater, theaterschool en escaperoom aan de Flevolaan. 

Dat Daniëlle Meyer en Sara Kroos op zoek zijn naar een groter theaterpand is geen geheim. Maar inmiddels begint de ambitie bittere noodzaak te worden. Met opnieuw uitbreiding van het aantal klassen wordt de theaterschool nu echt te klein. Daarbij zijn er nieuwe plannen: een escaperoom. 

Eind april vertelde Daniëlle al aan het WeesperNieuws dat de noodzaak zo groot is, dat als de noodzakelijke huisvesting niet binnen Weesp kon worden gevonden een verhuizing naar buiten de stad tot de mogelijkheden behoorde. Dat lijkt nu niet nodig, al moet de vergunning nog wel worden verleend.

Zone 1380, de theaterschool van Theaterpand Weesp, heeft sinds de start in 2012 een gevestigde naam opgebouwd. Het aanbod in opleidingen en theatergroepen is uitgebreid, waardoor het steeds lastiger wordt om alles in te roosteren. Daarbij wordt het pand ook gebruikt als theater. Sara Kroos staat er met kleinere voorstellingen, maar ook steeds meer klinkende namen weten de weg naar Weesp te vinden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant