Charles Benschop (45): 'Het is een waanzinnig mooi vak. Ik vind het ook echt een voorrecht om te doen.'
Charles Benschop (45): 'Het is een waanzinnig mooi vak. Ik vind het ook echt een voorrecht om te doen.'

Charles Benschop, 20 jaar uitvaartondernemer in Weesp

Mensen

WEESP - Ze horen bij de stad: de verloskundige, de notaris, de dokter en de uitvaartondernemer. Voor velen is die laatste Charles Benschop. Als 25-jarige jongen begon hij 20 jaar geleden Myosotis en nu is hij voor heel veel Weespers een steun en toeverlaat.

In een uitgebreid interview met het WeesperNieuws blikt hij terug op twee decennia uitvaartondernemen in Weesp. 

Hij stapt de drempel over op de momenten in je leven die je liever niet hebt. De momenten met verlies, als je kwetsbaar bent. En na 20 jaar is Charles wel bijna bij elke familie geweest. Het is een keuze dat hij als Weesper in Weesp werkt en daarmee een onderdeel van het maatschappelijk leven is geworden. "Ik doe gewoon boodschappen in mijn spijkerbroek en dat is ook goed. Maar soms kies ik er ook weleens voor om met mijn vrouw Daniëlle buiten Weesp te gaan eten."

Weesper gezicht
Myosotis bestaat 20 jaar en in de organisatie is Charles Benschop (45) samen met Bob ten Boekel (44) het gezicht in Weesp. Per jaar regelt Myosotis zo'n 100 uitvaarten in de stad, en daar is hij heel vaak op de een of andere manier bij betrokken. "Mensen vragen nu ook echt naar mij. Dat vind ik fijn, want dat is voor mij het teken dat ik in die jaren iets heb bereikt."

Lees verder
Lees het hele interview in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant