Door heel Weesp onderzoekt de gemeente alles over parkeren en de emoties daaromheen.
Door heel Weesp onderzoekt de gemeente alles over parkeren en de emoties daaromheen.

Onderzoek: is er een parkeerprobleem?

Buurt / wijk

WEESP - Nooit werd het parkeren zo nauwgezet onderzocht als nu. Want: zijn er parkeerproblemen? En als die bestaan, hoe definieer je die? Wat voor de ene Weesper als heel druk kan voelen, is voor de andere Weesper betrekkelijk rustig. En dan hebben we het over het wegzetten van je fiets nog niet gehad.

Op dit moment worden alle autoparkeerplaatsen, fietsenrekken en het gebruik daarvan in kaart gebracht. Door heel Weesp, dus niet alleen in de binnenstad. Ook krijgen alle Weespers binnenkort een brief in de bus waarin wordt gevraagd mee te doen met een enquête over parkeren. Donderdag (11 mei) is er een inloopavond voor alle Weespers op het stadhuis en last but not least lopen er deze week marktonderzoekers door Weesp om inwoners aan te spreken over parkeren.

"Dat maakt het allemaal enorm groot. Het is meer een soort mobiliteitsonderzoek, want we willen alle facetten van het parkeren in kaart brengen. Van het parkeren van de auto tot de fiets. Van het gebruik van de parkeerplaatsen voor boodschappen en het parkeren voor je huis tot forensen die hier hun auto parkeren om op de trein stappen", zo vertelt wethouder Astrid Heijstee.

Visie
Die berg informatie wordt dan deze zomer verwerkt tot een visie "Als we het probleem in kaart hebben gebracht, stel dat er een probleem is, dan kunnen we ook met oplossingen komen en met een visie op het verkeer in Weesp", zo legt wethouder Heijstee uit.

"Misschien willen we de auto wel meer gaan weren in het centrum en Weespers stimuleren om vaker de fiets te pakken. Misschien willen we wel een grote parkeergelegenheid buiten het centrum maken. Allemaal ideeën die al langer rondzingen op het stadhuis, maar waarbij de cijfermatige onderbouwing ontbreekt."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant