Afbeelding

Veel belangstelling voor grote toekomstavond

Politiek

WEESP - Met meer dan 150 aanmeldingen vooraf  is er veel belangstelling voor de avond 'Weespers aan het Woord', in de Grote Kerk vanavond. Daar worden de resultaten van de gesprekken over de toekomst van Weesp gepresenteerd. 

Deze informatie neemt de gemeente mee in het besluitvormingsproces. De gemeenteraad van Weesp heeft eerder besloten dat de stad niet zelfstandig kan voortbestaan. Er zijn verschillende opties: samenwerken, ambtelijk fuseren of bestuurlijk fuseren. En dat kan met twee gemeenten: Gooise Meren (Bussum, Naarden en Muiden) of Amsterdam. Die keuzes moeten donderdag 9 november gemaakt worden.

Burgers die tijdens de toekomstgesprekken hebben ingesproken, kunnen ook tijdens het besluitvormingsproces blijven meepraten. Er is namelijk een Toekomstpanel in de maak, zodat de gemeente straks een groep betrokken burgers heeft om mee te sparren als er nieuwe zaken aan de orde komen.

Vrije inloop
De gemeente is blij dat er vooraf al meer dan 150 aanmeldingen zijn, maar iedereen kan vanavond vanaf 19.30 ook nog gewoon binnenlopen in de Grote Kerk. De avond duurt tot 22.00 uur. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant