Afbeelding

68.000 mensen bezoeken dag van de Bouw

Algemeen

Op 130 verschillende locaties kon het publiek tijdens de Dag van de Bouw op 20 mei zien tot welke hoogstandjes de bouw in staat is. Voor het eerst was ook de techniek achter Nederland zichtbaar, want ook UNETO-VNI deed mee. In totaal kwamen er 68.000 bezoekers op de Dag van de Bouw af. 

De Dag van de Bouw is de jaarlijkse open dag van de bouw- en infrasector. Door heel Nederland kon het publiek een kijkje nemen op bouwplaatsen die in de rest van het jaar niet toegankelijk zijn; van   kleine renovatieprojecten, kantoor- en zorgbouw tot en met robuuste restauratie- of infraprojecten. Bouwers en installateurs gaven rondleidingen en zo kregen bezoekers een indruk van de enorme diversiteit aan projecten en het innovatief vermogen van de sector. Het was de eerste Dag van de Bouw waarbij de hele keten was betrokken.
Thema van de dag was 'baankansen in de bouw'. Voorzitter Doekle Terpstra van UNETO-VNI zegt hierover: "In de techniek gaat het om de banen van de toekomst. Smart buildings, een CO2-neutrale gebouwde omgeving, moderne zorg en slimme mobiliteit zijn onmogelijk zonder het werk van technisch dienstverleners. Er komt veel werk op ons af en er is nu al sprake van een overspannen arbeidsmarkt. Zeker op het vmbo hebben we een acuut probleem dat we snel moeten oplossen. Daarvoor is herwaardering van technisch vakmanschap dringend noodzakelijk."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant