Afbeelding

Terrassenplan: raad fluit college terug

Politiek

WEESP - De gemeenteraad wil zelf gaan kijken naar hoe en waar er terrassen er kunnen komen in Weesp. Na een storm van kritiek op het plan van het college van B en W willen de raadsleden ook zelf over het plan discussiëren voor de bouw van nieuwe terrassen. De raad fluit daarmee het college terug. 

Het college van B en W kwam in april met een plan om terrassen in de binnenstad ruim baan te geven. Er is weerstand bij binnenstadbewoners op dat idee. Er kwamen zienswijzen binnen bij de gemeente en bij de raadscommissie spraken deze week twee bezorgde burgers in, waaronder een kersverse Herengrachtbewoner die onaangenaam verrast was. Hij wist van niks toen hij onlangs een huis kocht en is bezorgd omdat er ineens een terras voor zijn deur kan komen. 

Lees ook:
Ruim baan voor terrassen in de stad

De gemeenteraad was ook kritisch over de plotselinge verruiming van de regels en heeft het college van B en W gevraagd om de plannen eerst aan de gemeenteraad voor te leggen. Er zijn zorgen over het verlies van openbare ruimte en het gevaar dat de binnenstad teveel 'een kermis' wordt. Wethouder Peter Eijking kan bijna niet anders dan aan dit verzoek voldoen. 

Met dit verzoek opent de gemeenteraad de mogelijkheid voor een openbare discussie in de raadzaal over het plan. Zo, hopen de partijen, kunnen alle belanghebbenden hun zegje doen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant