Afbeelding

De cijfers onder elkaar, toch iets moeilijker dan gedacht

Politiek

WEESP - Het helder op een rijtje zetten van wat het gemeentelijk vastgoed in Weesp kost, dat blijkt een stuk moeilijker dan gedacht. Dat geeft wethouder Joop Overmars toe. 

Hij vertelde dat deze week aan de gemeenteraad nadat er teleurgestelde vragen kwamen over de aanvankelijk geheim gehouden Nota Maatschappelijk Vastgoed. Die nota, slechts enkele A4-tjes met informatie die al bekend was, bleek allesbehalve het document waarin nu eens kraakhelder staat beschreven welke verborgen subsidies verenigingen nu precies krijgen.

Zie ook:
Kritische gemeenteraad legt geheimhouding aan banden

Volgens wethouder Joop Overmars bleek het toch allemaal niet zo makkelijk op papier te krijgen. Hij ziet dit stuk nu dan ook liever als een eerste aanzet naar een meer gedetailleerd plan. Of, en wanneer, er zo'n vervolgplan wordt gemaakt, is niet bekend.

Geheimhouding
Die opgelegde geheimhouding rondom het stuk beet de wethouder in de staart. Overmars, zo zei hij vorige maand, vond het wel zo netjes om de cijfers eerst met de verenigingen te bespreken alvorens ze in de openbaarheid te brengen. Maar door de geheimhouding mocht hij er buiten het stadhuis niet meer over spreken, ook niet met de verenigingen. De geheimhouding was daarom voor niets en met de verenigingen is niet gesproken.

De gemeenteraad is absoluut niet blij met de gang van zaken en zal het proces tijdens de komende raadsvergadering grondig en kritisch benaderen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant