Aanstaande zaterdag 11.00 uur: Met zoveel mogelijk mensen hand in hand rond De Kom van Weesp.
Aanstaande zaterdag 11.00 uur: Met zoveel mogelijk mensen hand in hand rond De Kom van Weesp.

Kom naar de Kom (voor een wereldrecord)

Mensen

WEESP - Als we zaterdag om 11.00 uur allemaal hand in hand om de Kom gaan staan, heeft Weesp het officiële wereldrecord 'gesloten kring'.

De recordpoging is makkelijk en moeilijk tegelijk. Hand in hand staan, dat kunnen we allemaal. Maar er moeten wel minstens 701 mensen komen opdagen. Want het huidige record staat op 700 mensen, in 2012 gevestigd in Leiden.

Kom naar de Kom 
De oproep van Gijs Numan van Weesp Gastvrij is dus duidelijk: kom zaterdag om 11.00 uur allemaal naar de Kom van Weesp en geef elkaar de hand. Zo vormen alle aanwezigen een kring, helemaal van de Sluisbrug via de Achteromstraat en de Slijkstraatbrug naar de Zwaantjesbrug en dan via de Herengracht weer terug. Deze recordpoging is het startsein van de derde editie van Weesp Gastvrij, het culturele en culinaire shoppingfestival.

Saamhorigheid
In het verslag van de Leidense recordpoging in 2012 komt naar voren dat het toch wel wat met je doet als je daar met zo veel mensen elkaar een hand geeft en samen een enorme kring vormt. Termen als 'brok in de keel' en 'hartverwarmend' komen voorbij.

Op dat gevoel hoopt Gijs Numan ook. "Weesp slaat de handen ineen, het zou geweldig zijn als het lukt. En het zorgt voor een prachtige promotie voor Weesp. Dus kom zaterdag allemaal naar de Kom. Dan zetten we met elkaar Weesp in de recordboeken."

Weesp Gastvrij
De recordpoging is een van de onderdelen van Weesp Gastvrij. Morgen op deze website meer over het programma. 


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant