Afbeelding
Foto: Weesper Buurtwacht

Weesper Buurtwacht hoopt na succes op meer leden

Politie

WEESP - De Weesper Buurtwacht hoopt dat meer mensen gaan deelnemen aan het project. Dat laten ze weten na de succesactie van afgelopen zaterdag toen buurtwachters een brillendief konden pakken.

De Weesper Buurtwacht is een burgerinitiatief waarin deelnemers alert zijn op verdachte situaties en elkaar informatie doorspelen via Facebook en WhatsApp. De aanwezigheid van zo'n groep kan preventief werken. Maar als het moet kunnen de deelnemers elkaar helpen om een verdachte situatie op te lossen, de politie van waardevolle tips te voorzien, of zelfs een verdachte in de kraag te vatten.

Dat werd zaterdag in Weesp bewezen. Een groep deelnemers van de Weesper Buurtwacht speurde afgelopen zaterdag met succes een brillendief op. "Dit is een van de betere voorbeelden van dat een buurtwacht echt werkt. De deelnemers reageerden zeer alert en hebben goed werk verricht. Om ook de volgende keer net zo alert te kunnen reageren, hopen we dat nog meer Weespers, en vooral ook ondernemers, zich aanmelden. Dat kan op weesperbuurtwacht.nl."

Lees hier meer over het avontuur van de Weesper Buurtwacht van zaterdag.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant