Afbeelding
Foto: André Verheul sr.

Weesp denkt aan vuurwerkverbod voor centrum

Politiek

WEESP - Er moet komende oudejaarsavond een vuurwerkverbod gaan gelden voor het centrum van Weesp. Dat plan heeft het gemeentebestuur. De gemeenteraad praat er komende maand over. 

Het vuurwerkverbod moet er komen omdat het aantal klachten over vuurwerk elk jaar weer toeneemt en er schade ontstaat aan prullenbakken, postbussen en meer. Daarnaast ontstaan er elk jaar weer enkele brandjes. Veel andere gemeenten maken daarom ook al vuurwerkverboden voor bepaalde delen van de stad of het dorp. Weesp werkt nu dus ook aan zo'n verbod. 

Het vuurwerkverbod moet alleen gaan gelden voor het centrum van de stad. Er wordt daarvoor gekozen omdat vuurwerk daar het meeste schade aan kan richten, aan mensen maar ook aan de oude stadskern. Er deden zich de afgelopen jaren amper incidenten voor, sterker nog, het was zelfs relatief rustig. "Desalniettemin beschouwd het college de jaarwisseling als een grootschalig evenement met risico's voor de openbare orde en veiligheid. Het blijft wenselijk om het centrumdeel als vuurwerkvrije zone aan te wijzen", zo laat het gemeentebestuur weten.

De bal ligt nu bij de gemeenteraad
Of het vuurwerkverbod er ook echt komt hangt nog wel af van de gemeenteraad. De gemeenteraad moet er nog haar zegje over doen en moet daarnaast, als het verbod doorgaat, een bedrag van 15.000 euro reserveren. Dat geld moet onder meer besteed worden aan handhaving. 

De gemeenteraad praat komende maand over het vuurwerkverbod. Het echte besluit wordt rond augustus verwacht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant