Afbeelding

D66 ziet fouten in parkeeronderzoek Weesp

Buurt / wijk

WEESP - D66 zet vraagtekens bij het onderzoek naar de parkeerdruk in Weesp. In het rapport, gemaakt door een extern bureau, zouden volgens fractievoorzitter Christian Zierleyn getallen staan die niet kloppen. 

Zo staat er in het rapport van het bureau De Groot Volker dat het aantal auto's in Weesp per huishouden flink is toegenomen. Zierleyn wijst op CBS-cijfers die juist een kleine afname aangeven.  

Daarnaast is onduidelijk waar de gehanteerde kritische bezettingsgraad op gebaseerd is. Daardoor ziet het beeld van de overschrijdingen van de norm er mogelijk iets minder erg uit, denkt D66. 

Kritische vragen
Op de D66-website schrijft Zierleyn: "Het parkeeronderzoek naar de parkeerdruk in Weesp is een belangrijke eerste stap naar eventueel nieuw beleid rondom parkeren in Weesp. Bureau de Groot Volker concludeert dat de parkeerdruk in een aantal wijken hoog is, een conclusie die Weespers met een auto kunnen beamen, maar het onderzoek roept wel een aantal zeer kritische vragen op over de betrouwbaarheid van het onderzoek."

En verder: "Wij vinden dat een goed onderzoek dit soort fouten niet zou mogen bevatten en we zullen hierover volgende week in de commissie SOB dan ook kritische vragen stellen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant