De assen staan al, nu de brugdekken nog.
De assen staan al, nu de brugdekken nog. Foto André Verheul

Volgende lading betonnen palen over de Gaasp

Buurt / wijk

DIEMEN - Dertien betonnen liggers liggen klaar om van Friesland naar de Stammerdijk te worden getransporteerd. Vanaf 24 juli tot en met 30 juli en van 14 tot en met 21 augustus worden ze over de Gaasp gehesen.

Daar vormen ze de basis voor het noordelijke deel van de kruising van de verbrede A9 met de Gaasp. Vorig jaar werden ook al van die grote betonnen onderdelen op hun plek gehesen. Dat was voor het eerste deel van de snelwegbrug.

De afgelopen maanden zijn aan de Diemer zijde de pijlers (assen) voor een tweede brug aangebracht. Deze brug krijgt vijf brugdekken. Elk dek wordt opgebouwd met dertien betonnen liggers. De liggers worden gemaakt in Friesland. De langste liggers (50 meter) komen op een ponton via de Gaasp naar de bouwplaats, de andere komen via de Provincialeweg. Grote hijskranen leggen de liggers op hun plek op de brug.


Februari 2016: veel bekijks bij deel 1 van de bouw van de brug. (Foto Trudy Kroeze)

Afgesloten
In juli wordt er gehesen vanaf de Stammerdijk, daarna verplaatst het werk zich naar de Provincialeweg. Van woensdag 16 augustus 6:00 uur tot en met zondag 20 augustus 22:00 uur (en als het werk uitloopt tot en met maandag 21 augustus 22:00 uur) is de Provincialeweg ter hoogte van de brug over de Gaasp voor al het verkeer afgesloten. Er staan gele borden met een omleidingsroute.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant