Op een bankje in de zon - en dan lekker lezen in 'Welkom in Weesp', de zomergids van het WeesperNieuws.
Op een bankje in de zon - en dan lekker lezen in 'Welkom in Weesp', de zomergids van het WeesperNieuws. Foto: André Verheul

WeesperNieuws zomergids valt weer op de mat

Algemeen

WEESP - De zomergids van het WeesperNieuws valt deze week weer op de mat. 'Welkom in Weesp' staat weer vol met nieuwe dingen die je in Weesp kunt ontdekken. 

Deze keer is het zomerse vizier onder meer gericht op Fort Uitermeer, de idylle aan de Vechtoever die door steeds meer wandelaars en fietsers wordt ontdekt. De vraag is: bent u er al eens geweest? Het is bovendien een boeiende plek, waar de sporen van de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam nog zichtbaar zijn.

De gemeenteraad van Weesp bestempelde het open polderlandschap rond Weesp onlangs als een van de 'kernwaarden' van de stad. Voor de zomergidsredactie aanleiding om een uitgebreide wandeling door die polders te maken. Onder de kop 'Genieten in de polder' treft u een artikel aan vol geheime tips en onontdekte vergezichten. Van de fraaie doorkijkjes in de Bloemendalerpolder achter de goed functionerende geluidsschermen van de nieuwe A1 tot en het must-klik fotomoment bij het witte bruggetje aan het einde van de Keverdijk. En passant pakken we ook het Gein en het Naardermeer mee. Kortom: hopelijk een inspiratiebron voor een zomers fiets- of wandeltocht in je eigen omgeving.

Daarover gesproken: Weesp is en blijft natuurlijk een waterstad. Dus begint de zomergids met een ode aan de Vecht, inclusief tips voor een rondvaart op De Vuurlinie, het varende huisje. Ook leest u meer over Molen De Vriendschap, het Sluis-en-bruggenfeest en het Concert aan de Steiger. Tot slot twee korte historische verhalen, waarbij het Museum Weesp een sleutelrol speelt. Over bedienden uit Afrika en een twist met Schiedam.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant