Afbeelding
Foto: André Verheul
Foto's

Roadtrip langs de nieuwe N236

Buurt / wijk

WEESP - Bredere rijbanen, nieuwe bruggen, rotondes, oversteekplaatsen. De provinciale weg N236 wordt stevig onder handen genomen.

De 15 kilometer lange N236 begint formeel in Amsterdam Zuidoost, bij metrostation Gaasperplas. Wij pakken deze regionale roadtrip op bij het nieuwe viaduct over de Gaasp voor de ingrijpend te verbouwen A9. Het viaduct wordt nog breder, volgende week begint het inhijsen van de liggers.

Tot eind augustus wordt er gewerkt aan de nieuwe kruising bij Driemond, waar vorige week de eerste van 28 liggers voor de nieuwe Geinbrug zijn geplaatst. De weg is hier gestremd.

In Weesp pakken we de draad weer op vlak na de in 2013 vervangen Weesperbrug over het kanaal en de in 2014 vernieuwde kruising bij Tong Ah. Over het stuk dat Gooilandseweg heet rijden we met 50 km per uur de volgende werkzaamheden tegemoet. Duidelijk is te zien dat de rijbaan wordt verbreed en verlegd naar de nieuwe Vechtbrug, die in november klaar is. Hier worden drie rotondes aangelegd: bij de Lage Klompweg, de Dammerweg en Uitermeer.

Over de Loodijk en de in 2013 voltooide natuurpassage bij Ankeveen komen we bij het deel van de N236 waar de boel volgend jaar op de schop gaat. Tussen de afslag naar 's-Graveland en de tweede rotonde in Bussum wordt de weg heringericht. Er liggen vier ontwerpen ter inzage. Het laatste deel van de N236 heet Franse Kampweg. Hier is eerder dit jaar de veiligheid verbeterd met nieuwe oversteekplaatsen, afslagstroken en een middenberm.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant