Afbeelding
Foto: André Verheul

Weespers laten bijstand liggen

Zorg

WEESP - Voorzieningen, activiteiten en tegemoetkomingen die de gemeente Weesp beschikbaar heeft voor kwetsbaren in de samenleving, komen onvoldoende bij de doelgroep terecht. Het probleem is dat lang niet alle mensen die er recht op hebben, zich melden bij de gemeente.

Mensen met een laag inkomen kunnen via de gemeente Weesp bijvoorbeeld aanhaken bij een collectieve zorgverzekering. Volgens wethouder Herman Tuning (GroenLinks) is vooraf ingeschat dat zo'n drieduizend Weespers daarvoor in aanmerking zouden komen. In de praktijk maken circa 550 mensen er gebruik van. "Niemand hoeft in armoede te leven, het zou eeuwig zonde zijn als de mensen die er in aanmerking voor komen het laten liggen", zo stelt de wethouder. 

Waar het aan ligt, daar krijgt Tuning zijn vinger maar niet achter. Voor een deel is het misschien uit schaamte dat mensen hun hand niet bij de gemeente willen ophouden. Het kan ook zijn dat de gemeente niet duidelijk genoeg communiceert. Die communicatie wordt nu onder de loep genomen. "We moeten creatiever zijn, misschien moeten we daar andere mensen voor inschakelen, aldus Tuning.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant