Afbeelding
Foto: Flyboardteam.com

Weesp gaat Zwarte Piet niet aanpassen

Cultureel

WEESP - Als Sinterklaas komende november weer naar Weesp komt, komen er gewoon Zwarte Pieten mee. Er zullen geen aanpassingen gedaan worden aan het uiterlijk van de pieten, zo laat de gemeente weten na gesprekken met alle betrokkenen. 

Weesp heeft de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet en met het organiserend Comité Sinterklaasintochten Weesp. Aanleiding voor de gesprekken waren de klachten, opmerkingen en de voortdurende maatschappelijke discussie over het uiterlijk van Zwarte Piet.

Er werden losse gesprekken gevoerd, maar ook met alle partijen tegelijkertijd. "De belangrijkste conclusie in het gesprek die alle deelnemers onderschreven was dat het Sinterklaasfeest vooral een kinderfeest moet zijn waar alle kinderen van moeten kunnen blijven genieten", zo laat het gemeentebestuur aan de gemeenteraad weten. 

Sinterklaas-comité wil niet tegemoet komen aan bezwaren
De partijen hebben na de gesprekken afgesproken dat het Sinterklaas-comité zich zou beraden of ze mogelijkheden zien om tegemoet te komen aan de argumenten van de tegenstanders van Zwarte Piet. Het comité laat nu weten op dit moment niet tegemoet te willen komen aan te bezwaren. Wel geven ze aan de maatschappelijke discussie nauwlettend te blijven volgen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant