Op het bord staat: te huur, flexibele gerenoveerde kantoorruimte, al vanaf 30 m2.
Op het bord staat: te huur, flexibele gerenoveerde kantoorruimte, al vanaf 30 m2. Foto: André Verheul

Van Houten Industriepark groot zorgenkind

B2b

WEESP - Bedrijventerrein Noord bloeit weer op nadat er flink is geïnvesteerd door bedrijven en de gemeente. Op het Van Houten Industriepark is het een ander verhaal. Hier staan steeds meer kantoren leeg. Uitzicht op verbetering is er niet.

Het Van Houten Industriepark, gelegen langs de Irenelaan, is het jongste van de drie bedrijventerreinen in Weesp, maar is in korte tijd sterk verouderd geraakt. De straat met hallen en kantoren van Pronk Juweel ziet er piekfijn uit, maar aan de overkant is het leegstand troef. Het probleem is dat het grote kantoorgebouwen zijn waar vandaag de dag niemand meer op zit te wachten. Althans, niet in Weesp. Grote kantoorgebruikers zitten liever op fancy plekken, zoals rond de Johan Cruijff Arena. Wat ook niet meehelpt, is dat het Van Houten industriepark op meer dan een kwartier lopen van het NS-station ligt.

Ombouwen tot woningen
Bij bedrijfsmakelaar Van Lonkhuizen noemen ze het Van Houten Industriepark een zorgenkindje. "Het terrein maakt geen frisse en moderne indruk. Het ligt weggestopt, te ver Weesp in. Het zijn kantoorkolossen van 1500 en 7000 vierkanter meter. Wie zoveel nodig heeft, zit al in Zuidoost. En je gaat Zuidoost niet verruilen voor het Van Houten Industriepark. Eén pand van 7000 vierkante meter op het terrein van Abbott is domweg onverhuurbaar", zeiden de makelaars eerder dit jaar in deze krant.

Cor van der Poel, net afgezwaaid bij bedrijvenvereniging IVW, maakt zich al langer druk om deze neergaande ontwikkeling. Veel perspectief ziet hij niet. "Er verschijnt binnenkort weer een nieuw rapport, waarin onder andere wordt gesproken om leegstaande kantoorgebouwen te transformeren tot woningen. Maar dat is moeilijk realiseerbaar door de aanwezigheid van Abbott, er vlak achter. Het blijft jammer genoeg heel moeilijk om dit gebied een nieuwe ontwikkeling te geven."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant