Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel
S&B-feest

Het Sluis-en-bruggenfeest: programma van donderdag

Cultureel

WEESP - Het Sluis-en-bruggenfeest barst weer los. Vanaf vandaag kun je je weer vermaken met drie dolle dagen feest.

Het complete programma voor de eerste avond van het feest. 

Opening
Kom van Weesp 18.45 uur

Burgemeester Bas Jan van Bochove opent de 40ste editie van het Sluis-en-Bruggenfeest vanaf het podium in de Kom van Weesp.

AMC Bigband 
Kom van Weesp 19.00-20.00 uur 

Dit jaar eens geen competitie op het water om het Sluis-en-Bruggenfeest te openen, maar vanwege het 40-jarig bestaan een bijzonder optreden in de Kom van Weesp van de AMC Bigband. 

Het Academisch Medisch Centrum van Amsterdam heeft als enige ziekenhuis in Nederland een eigen bigband, bestaande uit twintig man: vier trompettisten, vier trombonisten, vijf saxofonisten, een ritmesectie van vijf personen, een zangeres en een dirigent. 

Het repertoire omvat onder andere dansmuziek uit de jaren '50 Latijns Amerikaans, maar ook moderner repertoire. Het lijkt de organisatie leuk als, net als bij het Prinsengrachtconcert, zoveel mogelijk mensen met een bootje naar de Kom van Weesp komen om de start te vieren van de veertigste editie van dit unieke volksfeest van Weesp. "We zien het liefst een afgeladen kom", laat de organisatie weten. 

Rabobank Verenigingenmarkt
Nieuwstraat en Nieuwstad 19.00 uur

Het Weesper verenigingsleven  presenteert zich in vol ornaat. Sport-, muziek-, gezelligheids-, muziekverenigingen en veel meer laten zien dat ze klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

Hollandse avond
't Helletje 20.00 uur

Alle gezellige meezingers worden deze avond gezongen door Hans Kap in café 't Helletje.

DJ Bob
Bijna Thuis 20.00 uur

Vooral veel discodreunen uit de tijd van Flat 113, gedraaid door Dj Bob in 't Groen. Dit vindt binnen plaats.

The Voice of Weesp
't Heertje 22.00 uur

't Heertje organiseert ook dit jaar de talentenjacht. The Voice of Weesp. Donderdagavond is om 22 uur de eerste voorronde (binnen), vrijdag de tweede voorronde (bij voldoende aanmeldingen) en zaterdag om16.00 uur de finale op het podium. Aanmelden voor de talentenjacht kan per mail aanvoice@heertjeweesp.nl. Overigens, 't Heertje heeft deze dag al vanaf 11 uur een overdekt terras. 

Davy Miller en Sven Versteeg
Toeters & Bellen 22.00 uur

Om 22:00 uur treden Davy Miller en Sven Versteeg op. Vanwege het feit dat  donderdagavond buiten geen versterkte muziek mag worden gedraaid, vindt dit optreden binnen plaats.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant