Afbeelding

Gemeenteauto's als wegversperring na Barcelona-terreur

Algemeen

WEESP - Auto's van de gemeente die dwars over de weg staan aan de rand van de binnenstad. Dat is anno 2017 ook in Weesp het beeld bij een groot publieksevenement.

De auto's dienen tijdens het Sluis-en-bruggenfeest als blokkade en zijn een voorzorgsmaatregel naar aanleiding van terreurdaden zoals onlangs in Londen en Barcelona, waarbij opzettelijk op het publiek werd ingereden.

Geen enkele aanwijzing
Burgemeester Van Bochove legde het gisteren uit op Radio Weesp. "Wij hebben geen enkele aanwijzing dat er iets gebeurt. En toch zullen we zo nodig gepaste maatregelen nemen om te voorkomen dat grote groepen mensen onnodige risico's lopen. We kunnen niet elk risico uitsluiten, maar wel de maatregelen treffen waarvan wij denken: dat zou kunnen helpen. Welke dat zijn, ga ik niet in detail uitleggen: sommige dingen zijn zichtbaar, andere niet."

Ook duidelijk zichtbaar zijn de grote rode en witte afsluitingsblokken rond het gebied waar het Sluis-en-bruggenfeest zich afspeelt.

Volgens de burgemeester zijn er vorig jaar rond het afsluitende vuurwerk ook al wegblokkades opgeworpen.

Overdreven?
In de wereld waarin wij leven, zijn deze maatregelen helaas aan de orde. Aan de andere kant kun je ook de vraag stellen: laten we ons niet teveel meeslepen, is dit niet wat overdreven?

Van Bochove: "Dat is een legitieme vraag. En die vraag blijven wij onszelf ook voortdurend stellen. Maar je moet je ook realiseren: als we niks doen, en er gebeurt wat, dan zegt iedereen: stelletje malloten, jullie hadden dit kunnen weten, waarom heb je niets gedaan?"

Begrip
Tot slot zegt de burgemeester: "Aan het publiek zou ik willen zeggen: sommige maatregelen geven misschien wat hinder. We doen het niet om te plagen, maar omwille van de veiligheid van de feestgangers."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant