Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer
S&B-feest

Het Sluis-en-bruggenfeest: programma van zaterdag

Cultureel

WEESP - Vandaag alweer de laatste dag van het Sluis-en-bruggenfeest. Maar niet getreurd: je kunt vandaag nog genoeg doen. 

Het complete programma voor de zaterdag.

Kindervrijmarkt
Hoogstraat 7.00-12.00 uur

De Kindervrijmarkt is niet weg te denken van het Sluis-en-Bruggenfeest en dus ook nu van de partij. De Hoogstraat is het decor waar kinderen hun oude speelgoed en diversen aan de man brengen.

Kinderviswedstrijd
Kom van Weesp 10.00-12.00 uur

Voor ieder kind dat van vissen houdt of wel eens kennis wil maken met een van de populairste sporten in Nederland. De vangst wordt gemeten en er zijn prijzen te winnen.

Kinderwaterparadijs
Kom van Weesp 12.00-15.00 uur

In de Kom van Weesp is een waterspeelparadijs opgesteld waar de jonge kinderen hun hart kunnen ophalen.

Braderie
Centrum 12.00-20.00 uur

Struinen, kijken, beoordelen en als het allemaal ok is: kopen. Op de braderie is het allemaal mogelijk.

Kunstmarkt
Centrum 12.00-18.00 uur

Weesper kunstenaars laten op een speciaal ingerichte hoek van de braderie zien wat ze maken en natuurlijk kan er kunst van hun hand worden gekocht.

Kinderspeelstraat
Herengracht 12.00-19.00 uur

Dit is de plek waar alle kinderen welkom zijn om te spelen en te doen.

Jazzelesious
Grote Plein 12.00 uur

Diverse jazzartiesten treden op, soms alleen, maar vaker met een paar tegelijk om professioneel te jammen als het ware. Voor de liefhebbers én iedereen die van een puik stukje muziek houdt.

Slacklinen
Kom van Weesp 13.3 0 uur

Het touwtrekken is alsnog geschrapt, maar daarvoor in de plaats komt er iets anders dan een uitdaging is voor iedere individueel: slacklinen. Slackline is een trendy sport waarbij het de kunst is te balanceren op een gespannen band. En op het Sluis-en-bruggenfeest hangt die band boven het water. Laat zien dat jij een evenwichtskunstenaar bent! 

John & Mr Smith
Grote Plein 14.00 uur

Dit dynamische DJ & saxofonist-duo geeft een spetterende show vol jazz, funk, soul en dance.

DJ Eric
La Ruelle 14.00 uur

DJ Eric Struyk legt weer muziek uit de jaren 80, 90 en 00 op de draaitafel. La Ruelle heeft zijn podium op de Slijkstraatbrug.

Popkoor Funtastic
Bijna Thuis 14.00 

Popkoor Funtastic heeft heel goed in de smiezen wat de kracht is van een popkoor: veel bekende nummers, gezongen in harmonie. En dat is precies wat te verwachten is tijdens het optreden op het Sluis-en-Bruggenfeest 2017.

Glennis Grace
Toeters&Bellen 14.30 uur

Onlangs had Glennis Grace haar eerste optreden in de VS en dat smaakte naar meer. Niemand heeft enig idee waar dit eindigt, maar het zou zomaar kunnen dat Glenis Grace internationaal doorbreekt. Kom dus zaterdag naar Toeters&Bellen voordat het te laat is.

Joël Borelli Show
Toeters&Bellen 15.00-19.30 uur

Een geweldige pianoshow met alle grote piano-bar hits die er maar zijn. Het is entertainment van wereldklasse en pianist/zanger/entertainer Joël Borelli is niet voor niets een graag geziene gast op jetsetfeesten. Gedurende de genoemde uren treden ook de grote artiesten op, maar Borelli zorgt ervoor dat het podium bij Toeters&Bellen een trekker blijft. 

Meet&Greet Frozen
Kinderspeelstraat 15.30 uur

Voor de kleintjes onder ons is er in de Kinderspeelstraat een ontmoeting mogelijk met de populaire Frozen.

The Showbusters
't Helletje 15.30 uur

Op zoek naar een nieuwe act ontstond in 1993 het dynamische duo The Showbusters met als grondlegger Johan Bouquet, die zowel kan zingen, als geweldig gitaar kan spelen. Opvallend zijn zijn uitmuntende imitaties van Johan  van o.m. Pavarotti, Aretha Franklin, de Zangeres zonder naam en Koos Alberts. Hij speelt samen met Jacques Kloes, die velen nog kennen van de legendarische formatie "The Dizzy Man's Band". Mix beiden en je hebt een waar muziekspektakel.

The Voice of Weesp (finale)
't Heertje 16.00 uur

Op het podium bij 't Heertje, dat al om 11 uur open is, is om 16 uur de grote finale van de weesper talentenjacht The Voice of Weesp.

Robin Verkaik
La Ruelle 16.00 uur

Robin Verkaik is een ruwe diamant die nog wat gepolijst moet worden, maar die absoluut veel talent heeft. Hij staat garant voor meezingers en bekende deunen.

Unplug & Play
Bijna Thuis 16.00 uur

Café Bijna Thuis gaat zaterdag 24 september een avondje terug in de tijd met de Unplug and Play Band. Deze formatie brengt hits uit de jaren tachtig en negentig en uit de eerste tien jaar van deze eeuw.

Dulfer and Friends
Grote Plein 16.00 uur

Hans Dulfer treedt met zijn vaste begeleidingsband op het podium op het Grote Plein op en we voospellen: dit wordt een van de hoogtepunten van de 40ste editie van het Sluis-en-Bruggenfeest. Op het menu staan jazz, soul, funk en dance van het allerhoogste niveau.

Danny Froger
Toeters&Bellen 16.00 uur

Danny Froger is zoon van René en ook zanger. Hij timmert de laatste tijd steeds harder aan de weg met het repertoire dat we ook van zijn vader kennen. 

Anita Meijer
Toeters&Bellen 18.00 uur

Anita Meijer is een van de hoofdacts van Toeters&Bellen dit jaar. Met de internationale megahit 'Why tell Me Why', meerdere top-10 noteringen, uitverkochte shows in Ahoy en diverse awards is Anita Meyer de meest succesvolle en populairste zangeres uit de jaren '80 en '90. Anno nu is Anita weer helemaal terug. Maar is ze eigenlijk wel weg geweest?

Jazzelesious
Grote Plein 18.00 uur

Diverse jazzartiesten treden op onder deze noemer, soms alleen, maar vaker met z'n allen, om professioneel te jammen. Voor de liefhebbers én iedereen die van een puik stukje muziek houdt; voor iedereen dus.

DJ Eric
La Ruelle 18.00 uur

DJ Eric Struyk legt tussen 18 en 20 uur muziek uit vooral de jaren 80, 90 en 00 op de draaitafel. La Ruelle heeft het podium op de Slijkstraatbrug.

DJ Ramos & Richard
Toeters&Bellen 19.30 uur

DJ Ramos draait net als 24 daarvoor op zaterdagavond tussen 19.30 en 20 uur op het podium van Toeters&Bellen. Deze keer wordt de Weesper deejay vergezeld door zijn vader Richard die minstens evenveel verstand heeft van muziek die zo lekker weg hapt als zijn zoon.

Bonafied
Grote Plein 20.00 uur

Bonafied is een in dansbare muziek gespecialiseerde coverband, met als doel iedereen op de dansvloer te krijgen en te houden.

AlleTijd voor een feessie
't Heertje 20.00 uur

Vanaf 20.00 uur treedt op het podium van 't Heertje de band 'AlleTijd voor een feessie' op. En een feessie, dat wordt het zeker. 

Nico Huisman and Friends
la Ruelle 20.00 uur

Nico Huisman is een geboren Amsterdammer, die regelmatig te vinden was in het café van Peter Beense in Amsterdam. Daar zong Nico af en toe een liedje en hij begon het zingen steeds leuker te vinden. Op uitnodiging van carnavalsvereniging de Weesper Moppen stond Nico in 2004 op het feest ter gelegenheid van het 44-jarig bestaan. Daarna werd hij een graag geziene gast bij de Weesper Moppen en zaterdagavond staat hij op het podium van La Ruelle.

Hype
Bijna Thuis 20.00 uur

Feestband annex coverband Hype maakt er zaterdagavond ongetwijfeld een vrolijk gekkenhuis bij café Bijna Thuis.

The Tour Band
Toeters&Bellen 20.00 uur

The Tour is al meer dan 10 jaar één van de beste en meest geboekte allround coverbands van Nederland. 

The Tour, bestaande uit zes zeer professionele muzikanten, staat bekend om zijn energieke optredens met veel interactie, meezingers en dansvloervullende hits. De grootste hits uit de jaren '90 t/m nu volgen elkaar in rap tempo op. Waar de band ook speelt, het dak gaat er gegarandeerd af.

Duo The Band
't Helletje 20.30 uur

Een duo dat speelt alsof er een complete band op het podium staat; dat is duo The Band. Henry is een jonge, ervaren zanger/toetsenist die muziek maken in het bloed zit en Ferdie is een multi-instrumentalist. Samen vormen een allround duo met klinkende stemmen, echt blaaswerk, en een performance die staat als een huis. 

Vuurwerk
De Vecht 22.00 uur

Het was even ongewis, maar uiteindelijk wordt het feest voor velen (lang niet voor iedereen natuurlijk, want de horeca draait nog een paar uur volop) afgesloten met het vuurwerk dat vooral goed te zien is vanaf de Hoogstraat.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant