Afbeelding
Foto: Patrick Taling

Wel vaker problemen met schutterende schippers

Mensen

WEESP - Schutterende schippers op huurboten. Het zorgt steeds vaker voor problemen op de Weesper wateren. Dat zegt havenmeester Leo Pereboom. 

De havenmeester constateert dat nadat een week geleden een huurboot muurvast zat onder de Lange Vechtbrug en vervolgens de steiger van De Schalkse ramde en veel schade veroorzaakte. 

Het aantal huurboten op de Weesper wateren neemt toe en daarmee ook het aandeel schutterende schippers, zo constateert de havenmeester. "Weet je wat het probleem is? Voor een boot van 15 meter heb je een vaarbewijs nodig. En veel van die huurboten zijn 14 meter en 95 centimeter. Snap je?", aldus Pereboom.

Meer ergernis en meer schade
Volgens de havenmeester storen steeds meer 'gewone' boottoeristen in Weesp zich aan het geknoei van sommige huurbootkapiteins. Ook de hoeveelheid schade door huurboten neemt volgens Pereboom toe.

Het kan de beste overkomen
Wie voor de brug staat te wachten, kan zich best vermaken met wat geklungel als de brugwachter met het klompje zwaait. Maar zo'n close encounter met de aanlegsteiger levert Erwin Woldendorp van De Schalkse een paar duizend euro schade op. Verzekeringswerk, maar toch. "Je ziet soms de raarste dingen. Op mijn terras vermaken de mensen zich er vaak mee", zo relativeert hij. Over de brokkenpiloot wil hij geen hard oordeel vellen. "Het kan de beste overkomen. Ook ervaren schippers maken weleens schade."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant