Afbeelding

Taxicentrale Weesp-Muiden failliet, maar taxi's blijven rijden

B2b

WEESP - Taxicentrale Weesp-Muiden is failliet. Het faillissement werd eerder deze week uitgesproken. Het bedrijf probeert een doorstart te maken en werkt vooralsnog gewoon door, zo laat het weten. 

Het faillissement volgt nadat het al langer slecht gaat met het taxibedrijf. "Dat komt vooral doordat we enkele grote contracten zijn kwijtgeraakt. Het gaat onder meer om het schoolvervoer voor de gemeente, het gehandicaptenvervoer en nog een grote klant. Dan kom je gewoon geld tekort, het personeel moet ook gewoon betaald worden", zegt Barry Bonsen van de taxicentrale. "Het faillissement was dan ook onvermijdelijk."

Hoe verder?
Toch wil at (nog) niet zeggen dat de taxi's van Taxicentrale Weesp-Muiden van straat verdwijnen. Het bedrijf heeft het volste vertrouwen dat er een doorstart gemaakt kan worden. Bonsen: "We werken ook nog gewoon door, allemaal. Als je nu een taxi bestelt, staan we nog gewoon klaar. Dat zegt ook wel wat over het vertrouwen, dat de curator ook heeft. Het gaat niet zo slecht dat de deur meteen helemaal op slot moet. We kijken hoe en in welke vorm we nu verder kunnen gaan."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant