Afbeelding

Jan geeft Rita nog elke dag een kus

Mensen

WEESP Woensdag is het zestig jaar geleden dat Rita Veenendaal (82) uit Driebergen het jawoord gaf aan Jan Vuijst (86) uit Weesp. De burgemeester kwam maandag alvast zijn gelukwensen overbrengen, op hun trouwdag zelf heeft het diamanten bruidspaar het druk met feestvieren. 

De eerste tijd na hun huwelijk bleef Rita in Driebergen wonen. Ze hadden gehoopt sneller aan een huis te komen door te trouwen, maar dat werkte niet. Uiteindelijk trok Rita bij Jan en haar schoonouders in. Pas later kregen ze een huis toegewezen en konden ze een gezin stichten. 

Inmiddels wonen de twee al vele jaren met veel plezier in de Johannes Vermeerstraat. De gezondheid laat weliswaar wat te wensen over, toch heeft het stel veel om van te genieten. Behulpzame kinderen, lieve kleinkinderen en fijne buren zorgen voor veel plezier en vreugde. 


Toen Jan de destijds pas 13-jarige Rita voor het eerst zag, was het liefde op het eerste gezicht. Nog steeds zijn ze gek op elkaar. Rita: "We hebben samen al veel overwonnen en zijn nog steeds blij met elkaar. We geven elkaar minstens een keer per dag een kus." 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant