Afbeelding

Terrassen blijven een moeilijk verhaal

Buurt / wijk

WEESP De Weesper politiek gaat de wintermaanden gebruiken om de regels voor terrassenlocaties in de binnenstad nog eens stevig tegen het licht te houden. 

In de commissie SOB van dinsdag werd het al eerder aangepaste voorstel opnieuw teruggestuurd.

Het is de bedoeling om de boel wat aan banden te leggen, zo probeerde wethouder Peter Eijking uit te leggen. Maar zowel bewoners als raadsleden zien in het collegevoorstel vooral de ruimte die er aan horeca-ondernemers wordt geboden om tafels en stoelen buiten te zetten, zowel op terrassen als langs de gevels. 

Leefbaarheid
Vier insprekers (binnenstadbewoners) uitten hun zorgen. Er wordt veel ruimte gegeven aan horeca-ondernemers, terwijl aan de gevolgen voor de leefbaarheid in de binnenstad  te weinig aandacht is, zo luidt een terugkerend kritiekpunt. "We moeten geen tweede Amsterdam willen worden."

Horeca
De weerstand van binnenstadbewoners zit ook horeca-ondernemers niet lekker. Martin Boer (namens de Weesper horecavereniging) stelde voor eerst een inhoudelijke gespreksronde met ondernemers en bewoners te houden met als doel nader tot elkaar te komen en een betere balans te vinden tussen levendigheid en leefbaarheid.

Goed idee, vond de raadscommissie. De wethouder moet opnieuw aan het werk. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant