Afbeelding

Nieuwstad op de schop, drie maanden omrijden (ook met de fiets)

Buurt / wijk

WEESP De Nieuwstad tussen de Breedstraat en de Utrechtseweg krijgt drie verkeersdrempels en wordt ingericht als een 30 km-zone. Het werk begint 9 oktober en duurt tot eind december. Automobilisten, maar ook fietsers, moeten drie maanden omrijden.

Het ontwerp voor de herinrichting is mede tot stand gekomen in samenwerking met de bewoners van dit deel van de Nieuwstad, zo meldt de gemeente. De stoep en de rijweg krijgen nieuwe stenen. De haakse parkeervakken aan de grachtzijde worden vervangen door langsparkeervakken, met groenvakken tussendoor.

Omrijden
Tijdens de werkzaamheden wordt de Nieuwstad per fase afgesloten voor al het verkeer. Autoverkeer tussen het centrum en de Utrechtseweg moeten omrijden via de route Groeneweg - Hugo de Grootlaan - Aetsveldselaan. Fietsers worden eerst omgeleid via de Achtergracht, maar moeten in de laatste fase ook de omleidingsroute van de auto's volgen. Tijdens de gehele periode van de werkzaamheden kan er niet op dit deel van de Nieuwstad worden geparkeerd. De woningen en bedrijven blijven voor voetgangers bereikbaar.

Begrip
De gemeente vraagt begrip voor de hinder die het werk nu eenmaal met zich meebrengt. "Wij proberen deze hinder zo veel mogelijk te beperken en vragen om begrip en medewerking tijdens de werkzaamheden."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant