Het is stil in en rond de Laurentiuskerk.
Het is stil in en rond de Laurentiuskerk.

Werk Laurentiuskerk ligt stil na bezwaren uit buurt

Buurt / wijk

WEESP De bouwwerkzaamheden in de Laurentiuskerk aan de Herengracht liggen stil in afwachting van een bezwaarprocedure. Het is op dit moment niet te zeggen of en wanneer het werk kan worden hervat. 

Drie omwonenden hebben bezwaar aangetekend tegen de door de gemeente verleende vergunning om het kerkgebouw om te bouwen tot woningen, werkruimten, yogastudio en brouwerijcafé. De bezwaren richten zich op parkeerdruk, verkeersveiligheid en inkijk.

De commissie voor de bezwaarschriften (die in Weesp bestaat uit drie onafhankelijke deskundigen), moet zich over de bezwaren buigen en vervolgens het college van B en W adviseren. 

Vertraging
De procedure betekent waarschijnlijk een vertraging van de oplevering, gepland medio 2018. Wispe reageert als volgt: "We balen dat onze plannen voor een brouwerij, jeneverstokerij en proeflokaal opnieuw vertraging oploopt. We hopen nog steeds dat we in de loop van volgend jaar onze deuren kunnen openen. Maar het is voor ons nu ook afwachten hoe deze procedure verder zal verlopen."

Fundering
De werkzaamheden die in de afgelopen maanden al in de kerk zijn verricht, betreffen het maken van een nieuwe fundering. Dat valt onder een andere vergunning, waartegen de buurtbewoners geen bezwaar hadden.

Lees het hele artikel in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant