De cast met onder anderen Annette Barlo, Beau Schneider en Juvat Westendorp.
De cast met onder anderen Annette Barlo, Beau Schneider en Juvat Westendorp. Foto: Reinier Bergsma

'Weesper' soap De Spa vanaf maandag op de buis

Cultureel

WEESP - Sla cola en popcorn in en leg alvast een dekentje klaar op de bank, want morgen (maandag) is het eindelijk zover. 's Avonds om 22.30 uur zendt Net5 de allereerste aflevering van 'De Spa' uit. Een latenightsoap van Talpa die ervoor moet zorgen dat mensen eerder hun hond uitlaten en later naar bed gaan. De opnames hebben voor een deel in Weesp plaatsgevonden. Wat gaan we maandag allemaal herkennen?

Niet zo heel veel, als we afgaan op de uitleg van Femke Bennink, manager producties van Talpa Fictie. "We hebben inderdaad een deel van de opnames in Weesp gedaan. Voor het huis van een van de hoofdrollen - Tess, de eigenaresse van het wellnesscomplex, gespeeld door Annette Barlo - hebben we een prachtige locatie in Weesp gevonden. De opnames zijn, mede dankzij de eigenaren van deze bijzondere locatie, zeer voorspoedig verlopen." Maar dat zijn dus binnenopnames, en waarschijnlijk niet erg herkenbaar voor mensen die het pand niet kennen.

Andere bekende plekjes
Toch zullen er voor veel Weespers ook nog andere bekende plekjes voorbijkomen. Bennink: "Ook veel andere locaties die te zien zijn in de serie hebben we in de nabije omgeving van Weesp en 't Gooi gevonden. Het wellnesscomplex zelf hebben we in de studio nagebouwd. Voor de eerste honderd afleveringen zitten de opnames er alweer op!"

Eerste latenightsoap
'De Spa' is de eerste latenightsoap van Nederland. Het verhaal speelt zich af in een luxe wellnesscomplex waar liefde, intriges, jaloezie en macht aan de orde van de dag zijn. De serie is van dezelfde makers van hitseries als 'Gooische Vrouwen' en 'Divorce'.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant