Het dwarsparkeren wordt langsparkeren: het open zicht op de gracht wordt een stuk minder.
Het dwarsparkeren wordt langsparkeren: het open zicht op de gracht wordt een stuk minder.

Open zicht op gracht wordt stuk minder

Buurt / wijk

WEESP De twee keer acht haakse parkeervakken op de Nieuwstad (tweede deel) worden vervangen door 19 parkeervakken in de lengte. De rij auto's wordt vijf keer onderbroken door een perkje, waar zicht op de gracht blijft. Ook het winkeldeel van de Nieuwstad heeft die perkjes.

Alleen het laatste stukje, tussen de Sam van Gentsteeg en de Wolleweversbuurt, blijft de kade autovrij. Het ontwerp voor de herinrichting is mede tot stand gekomen in samenwerking met de bewoners van dit deel van de Nieuwstad.

Zo gaat ook het andere deel van de Nieuwstad eruit zien.

Omrijden
Bij de herinrichting wordt de straat breder en komen er drie verkeersdrempels en nieuwe stenen. De werkzaamheden duren drie maanden en beginnen maandag. Het werk begin bij de Pleinbrug en wordt opgedeeld in vier fases zodat niet de hele straat tegelijk openligt. Het autoverkeer rijdt al die tijd om via de Aetsveldselaan en de Hugo de Grootlaan.

Fietsverkeer kan tot eind november via de Achtergracht en de Wolleweversbuurt. In de laatste drie weken voor kerst moeten ook fietsers omrijden via de Aetsveldselaan en Hugo de Grootlaan.

Meer informatie over ontwerp en omleidingsroute staat op www.weesp.nl/nieuwstad

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant