Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Ook Weesper juffen en meesters in staking

Algemeen

WEESP De meesters en juffen van de Weesper basisscholen leggen hun werk neer om hun eisen kracht bij te zetten. Zij willen net als de rest van hun collega's in Nederland meer loon en minder werkdruk. De scholen zijn  dicht. Om dit op te vangen zijn de kinderdagverblijven juist extra open.

In juni deden de Weesper scholen ook al mee aan de landelijke prikactie, een korte staking van een uur. Die actie heeft weinig opgeleverd.

Door een volledige dag het werk neer te leggen, hopen de leraren wel voor elkaar te krijgen wat ze willen: meer salaris en een minder hoge werkdruk, ook om het beroep basisschoolleerkracht weer aantrekkelijker te maken. Er dreigt voor de toekomst namelijk een groot lerarentekort.

Oppas of vrij nemen
De Weesper scholen hebben de ouders van hun leerlingen middels informatiebrieven op de hoogte gebracht. De scholen zijn helemaal gesloten, werkende ouders moesten voor zelf een oplossing zoeken: een oppas, een extra dag opvang of zelf vrij nemen.

November?
Mochten ook na deze staking de eisen niet worden ingewilligd, dan komt er mogelijk een tweede staking in november die twee dagen duurt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant