Weesp bezien vanuit de kerktoren.
Weesp bezien vanuit de kerktoren. Foto: Museum Weesp

Nieuwe expositie Museum Weesp werpt nieuw licht op monumenten

Cultureel

WEESP Weesp is een monumentenstad. Er zijn zelfs zo veel monumenten dat mensen door de bomen het bos niet meer zien, zo vreest Museum Weesp. Daar wil het museum iets aan doen. Zondag 15 oktober start er een nieuwe expositie 'Uitgelicht', die de bezoekers op een andere, nieuwe manier naar de Weesper monumenten moet laten kijken.

"Kijk naar de plattegrond en je ziet de contouren van de Vesting en daarmee de rol van de stad in de verdediging van Amsterdam. Kijk naar de molens en je voelt de bedrijvigheid van Weesp als kloppend hart van het landelijke gebied. Luister naar het carillonconcert op de marktdag en je voelt de culturele rijkdom. Weesp ademt in alles zijn rijke historie."

Ieder monument heeft wel iets bijzonders of een tot nu toe verborgen geheim. 'Uitgelicht' gaat hierop in. Zo ontdekken de bezoekers hoe Weespers via crowdfunding een kerk hebben gesticht, komen zij erachter waar en wanneer de bomen zijn geplant waarvan molen de Vriendschap is gebouwd en krijgen zij een kijkje in de militaire geheimen van Fort Ossenmarkt. De expositie 'Uitgelicht' is vanaf zondag 15 oktober te zien en te beleven.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant