De Wolleweversbuurt is geen doorgang voor autoverkeer. Maar niet iedereen heeft dat bijtijds door.
De Wolleweversbuurt is geen doorgang voor autoverkeer. Maar niet iedereen heeft dat bijtijds door. Foto: André Verheul

Zelfgemaakt bord moet autoverkeer Wolleweversbuurt tegenhouden

Buurt / wijk

WEESP - Een bewoner van de Wolleweversbuurt heeft zelf maar een bordje opgehangen om duidelijk te maken dat het hier voor autoverkeer doodloopt. Met regelmaat ziet hij de gekste taferelen met achteruitrijdende auto's.

Bij de herinrichting van de Breedstraat gebeurde het vaker, maar ook in periodes zonder wegwerkzaamheden in de binnenstad rijden automobilisten nog weleens de Achtergracht in. En komen er pas helemaal aan het eind (de Wolleweversbuurt) achter dat paaltjes de doorgang beletten. Er rest dan maar één ding: in z'n achteruit - en ergens zien te keren.

Bordje blijkt te werken
Nu de Nieuwstad vanwege de herinrichting drie maanden is afgesloten voor het autoverkeer, verwacht de buurt meer van die onhandige en soms vermakelijke toestanden. "Soms is er een vrachtwagen bij. Nou, als ze dan achteruit moeten, kun je pas echt lachen", zegt de bewoner.

Met zijn zelfgemaakte bord bespaart hij deze ongeluksvogels in elk geval het laatste smalle stukje. "Ik hoop dat de gemeente die paaltjes even wit wil schilderen, dan kun je ze vanaf hier al zien. Hier kun je toch iets makkelijker keren."

Dat is inmiddels gebeurd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant